Campania de crowdfunding pentru „Casa din Strada Sirenelor” s-a încheiat: 120% obiectiv atins și aproape 100 de precomenzi

Crowdfunding CrestemIdei Hyperliteratura Octavian Soviany Casa din Strada Sirenelor

Campania de crowdfunding realizată prin platforma CrestemIdei.ro pentru cel mai recent roman al lui Octavian Soviany, unul dintre cei mai importanți scriitori contemporani români, ce a avut loc între 18 martie și 25 aprilie, tocmai s-a încheiat, atingând 120% din obiectiv (6.015 lei) și adunând aproape 100 de precomenzi ale cărții, cu suportul a 85 de susținători, cărora le mulțumim încă o dată pentru implicarea lor.

Astfel, în luna mai vom da viața împreună romanului Casa din Stada Sirenelor, primul proiect de beletristică al Editurii Hyperliteratura, ce va deschide colecția #RoRo (Roman Românesc), și al doilea titlu publicat de noi, după Rock sub seceră și ciocan, care a beneficiat de asemenea de suportul publicului său.

Suma necesară tipăririi romanului Casa din Strada Sirenelor a fost atinsă în mai puțin de o lună de la data începerii campaniei noastre, pe 16 aprilie, fondurile suplimentare ce s-au adunat în restul zilelor urmând să acopere cheltuielile de tehnoredactare, redactare și corectură ale cărții, cât și costurile de promovare suportate de Hyperliteratura pentru această campanie.

Video-trailerul cărții

Clipul video de promovare a cărții Casa din Strada Sirenelor reprezintă continuarea strânsei colaborări dintre Hyperliteratura și Storytelling House, proiectul lui Ariel Constantinof, cel care ne-a ajutat și cu realizarea clipului de prenzentare pentru cartea Rock sub seceră și ciocan, anul trecut.

Filmările au avut loc pe 16 martie la Carol 53, cărora le mulțumim încă o dată pentru găzduire și suport. În timpul campaniei, clipul de prezentare a strâns peste 7.000 de vizualizări pe canalele în care a fost postat (Vimeo, YouTube și Facebook).

Editura Hyperliteratura și autorii români

Puteți citi mai multe despre viziunea editurii noastre în aticolul în care am explicat de ce am am luat hotărârea să publicăm autori români. Pe scurt, lipsa unor programe coerente de pomovare pentru ei, atitudinea în general neprofesionistă a editurilor față de scriitorii autohtoni, drepturile financiare mici și plata cu întârziere de obicei a lor, ne-au făcut să înțelegem că este nevoie de un proiect editorial cu o viziune nouă, prin care împreună cu suportul publicului și responsabilizarea lui putem schimba aspectele negative ale pieței de carte de la noi.

Pentru romanul Casa din Strada Sirenelor, Editura Hyperliteratura a achitat deja un avans autorului ce reprezintă 15% din drepturile sale pe primul tiraj al cărții, de o mie de exemplare, iar Octavian Soviany va beneficia de un procent de 25% din prețul cărții sale, în condițiile în care majoritatea editurilor nu oferă mai mult de standardul de 5 – 10%. De asemenea, un alt procent mare din încasări (25 – 30%) va fi dedicat în perioada următoarea promvării cărții atât în mediul online, cât și pentru un turneu național de lansare a titlului.

Mulțumim celor 85 de susținători!

85 de cititori au ales să contribuie la publicarea romanului Casa din Strada Sirenelor, prin precomanda cărții. Lista completă a susținătorilor poate fi găsită aici.
.
Lor le mulțumim în mod special pentru că au ales să facă parte din echipa noastră și datorită lor putem publica primul roman la Editura Hyperliteratura. De asemenea, mulțumim și sutelor de persoane care s-au implicat în campania noastră, ducând mesajul nostru mai departe.

Pentru noi este foarte important ca publicul de carte să înțeleagă că a venit momentul să participe activ în astfel de campanii, dacă doresc să schimbe câte ceva din lucrurile de care probabil suntem toți nemulțumiți vizavi de direcția în care cultura în general se îndreaptă în România. Le mulțumim celor care au ales să contribuie la romanul Casa din Strada Sirenelor atât pentru încrederea și suportul acordate scriitorului Octavian Soviany, dar și pentru susținerea Editurii Hyperliteratura.