Un weekend cultural: Hypfest 2019 – carte, muzică &teatru, 20 – 22 septembrie, la Arthalle

Hypfest 2019, Editura Hyperliteratura

În weekendul dintre 20 și 22 septembrie, vom organiza la Arthalle (Budișteanu nr. 10) prima ediție a festivalului Editurii Hyperliteratura, Hypfest 2019, peste 10 evenimente culturale alături de autorii noștri, dar și invitați speciali, concerte și o piesă de teatru.

Autorii care vor participa sunt: Stelian Tănase, cu al său best-seller Repertoarul amorului (invitata specială la eveniment va fi Denise Rifai); Octavian Soviany, cu trei cărți publicate la Hyperliteratura, romanul Casa din Strada Sirenelor, cartea de amintiri Am fost un copil reușit? și antologia de traduceri de poezie Cartea răstălmăcirilor, care alături de Adrian Pârvu, cu romanul său de debut, Sângele apă nu se face, într-o seară moderată de Florin Iaru, va discuta despre trecerea de la poezie la proză; Jean Lorin-Stelian cu noul său proiect, Whoreshop, carte ce va fi lansată atunci; Lucia Hossu-Longin și cele două cărți ale sale din seria Memorialul durerii, Oamenii mari care au făcut România Mare și Credința nepieritoare; Radu Aldulescu, cu cel de-al zecelea său roman, Rezidenți în Casa Visurilor; și Dana Marijuana cu biografia Poveste de cartier, scrisă împreună cu scriitorul și editorul Andrei Ruse.

Vor cânta: Adame Wolf (concert acustic), Pj.lo și Dana Marijuana. Iar duminică veți putea vedea și piesa Argentina în Casa Visurilor, inspirată din romanul lui Radu Aldulescu, Rezidenți în Casa Visurilor, cu Patricia Ionescu, în regia Alinei Hiristea.

Hypfest 2019, Editura Hyperliteratura
Clic pe imagine pentru a o vedea la rezoluție originală.

 

Programul HYPfest 2019

Vineri, 20 septembrie

19:00 – 21:00: Secretele unui best-seller
Despre Repertoarul amorului, cu Stelian Tanase. Invitat special: Denise Rifai.

Repertoarul amorului – 69 de povești de dragoste din istoria lumii va fi probabil cartea românească a anului, apropiindu-se de 20.000 de exemplare tipărite la numai trei luni de la lansare. Vom căuta cu Stelian Tănase o „rețetă” a succesului titlurilor sale și vom discuta despre marile idile și amoruri ale lumii.

21:15 – 21 45: Concert acustic Adame Wolf

 

Sâmbătă, 21 septembrie

18:00 – 20:00: De la poezie la beletristică, cu Octavian Soviany și „Adilă” Adrian Parvu
Invitat special și moderator: Florin Iaru.

Vom discuta pe marginea unora dintre cele mai iubite cărți de la Hyperliteratura cu autorii lor: despre romanele Casa din Strada Sirenelor, cu Octavian Soviany, și Sângele apă nu se face, debutul în proză al lui Adrian Pârvu.

20:00 – 21:00: Interzis minorilor, cu Jean-Lorin Sterian

Vom discuta cu Jean-Lorin Sterian pe marginea celui mai recent roman al său, WhoreShop, care va fi lansat odată cu acest eveniment în cadrul HYPfest.

21:15 – 21:45: Concert pj.lo

 

Duminică, 22 septembrie

16:00 – 18:00: Memorialul durerii, cu Lucia Hossu-Longin

Vom discuta cu legendara creatoare a seriilor tv Memorialul durerii, Lucia Hossu-Longin, despre importanța cunoașterii și recuperării istoriei. Vom dezbate și pe marginea cărților Oamenii mari care au făcut România Mare, best-seller-ul Hyperliteratura al anului 2018 și printre cele mai bine lucrate proiecte dedicate centenarului, dar și Credința nepieritoare, titlu dedicat episopilor martiri uciși în închisorile comuniste.

18:00 – 19:30: Literatura marginalizaților, cu Radu Aldulescu

Vom dezbate pe marginea cărții Rezidenți în Casa Visurilor, al zecelea roman al lui Radu Aldulesu, considerat unul dintre cei mai buni prozatori contemporani români, dar și din istoria literaturii noastre. Inspirat de unul dintre romanele sale, Radu Aldulescu a scris și scenariul binecunoscutului film Terminus Paradis, și vom afla de la el cum este trecerea de la proză la scenariu.

19:30 – 20:15: Argentina în Casa Visurilor (Teatru)

Spectacol de teatru bazat pe romanul lui Radu Aldulescu, Rezidenți în Casa Visurilor.
Cu Patricia Ionescu; Regia: Alina Hiristea.

20:30 – 21:00: Concert Dana Marijuana

21:00 – 22:30: Remembering the 90s., cu Dana Marijuana

Vom sta de vorbă cu „cea mai fidelă fată” despre prima carte despre hip-hop-ul românesc, biografia Danei Marijuana, Poveste de cartier, scrisă împreună cu scriitorul Andrei Ruse.

 

PS. Dacă dorești să participi la eveniment, poți da attending pe Facebook aici.