Între două fronturi: peste 120 de exemplare vândute înainte de apariție
Romanul de debut al Oanei David, Între două fronturi, va ieși din tipar la sfârșitul lunii aprilie, iar în urma unei campanii de precomenzi și crowdfunding desfășurate de editura Hyperliteratura pe platforma Sprijina.ro, în perioada 15 februarie – 25 martie 2021, 122 de exemplare au fost deja achiziționate în avans de aproape 70 de cititori. Suma obținută, de aproape 9.000 de lei, va acoperi o bună parte din costurile de tipar ale primului tiraj al cărții.
În condițiile actuale – fără posibilitatea organizării de lansări sau alte tipuri de evenimente fizice, cu scăderea pieței de carte care ne afectează pe toți –, dar mai ales fiind vorba despre un debut – un autor despre care abia acum publicul începe să afle – , o astfel de campanie de precomenzi, pe lângă vânzările obținute, credem că ajută enorm la partea de promovare a unui titlu, zonă care, din păcate, este din ce în ce mai neglijată de edituri. Și dorim astfel să mulțumim tuturor susținătorilor care s-au implicat și totodată sponsorului cărții, Ferae Naturae, partener de nădejde al Hyperliteratura (și pe titlurile Prima dragoste a lui Fabien Bonnaire, de Ralu-Ana Avram, sau primele două cărți ale tetralogiei Lelian, de Octavian Soviany, Micul saturnian și Îmbarcarea către Cythera).
În total, pe lângă interviurile și articolele apărute în mediul online despre carte, cele două clipuri video de promovare realizate de editura Hyperliteratura au depășit 20.000 de vizualizări, iar pe rețelele de socializare au fost peste 1.200 de share-uri și comentarii privind acest proiect.
Avem speranța că Între două fronturi va fi unul dintre cele mai dezbătute și intrigante titluri din 2021, fiind un romance istoric cum în literatura noastră nu prea s-a scris.
***
Cu inima împărțită între loialitatea față de țară și iubirea pentru un ofițer german, Lulli Leonida-Lăzărescu, soție-trofeu și o femeie înaintea epocii sale, trăiește o aventură pasionantă, ce o duce din Bucureștiul boem al Athénée Palace-ului şi Capșei, mișunând de spioni și informatori, de ofițeri și diplomați nemți și soțiile lor, până în Berlinul bombardat de după război, odată cu schimbarea hărţii Europei.