„Scrisoare către Ceaușescu”, un roman de debut (și un viitor film) inspirat din fapte reale

Terorizată de soțul ei, o mamă încearcă să supraviețuiască într-o societate comunistă, care o privează de cele mai fundamentale drepturi.

 

Binecunoscutul actor și producător George Burcea va debuta în toamnă la Editura Hyperliteratura cu romanul său, Scrisoare către Ceaușescu, inspirat din propria sa viață. Cartea prezintă situațiile dramatice prin care mama sa, terorizată de soțul ei, a trebuit să treacă în anii de final ai dictaturii comuniste. Nici nepăsarea celor din jurul ei și nici amenințarea morții nu au oprit-o pe aceasta din a lupta pentru binele ei și al copiilor. Deși este un manifest împotriva violenței domestice, Scrisoare către Ceaușescu reprezintă, de asemenea, un imbold pentru toți cei care nu văd sensul zilei de mâine și se complac în situații distructive.

 

 

În acest moment, cartea este în etapa finală de redactare alături de scriitorul Andrei Ruse, și cel mai probabil va apărea în luna septembrie (cel târziu octombrie) a acestui an, fiind precedată de o campanie de precomenzi.

Ulterior, cartea va fi transformată în film și nume grele s-au alăturat deja proiectului. Mai multe puteți afla pe site-ul oficial, scrisoarecatreceausescu.com.