Romanul „Amantul Colivăresei” va fi republicat în august, prin suportul publicului

La mijlocul lunii iunie, editura Hyperliteratura a inițiat o campanie de crowdfunding și precomenzi pe platforma Sprijina.ro pentru reeditarea celebrului roman al lui Radu Aldulescu, Amantul Colivăresei, într-o ediție aniversară care să marcheze 25 de ani de la apariție. Cartea este la a IV-a reeditare în România (fiind tradusă și în Franța, recomandată de Le Monde), a stat la baza filmului Terminus Paradis, regizat de Lucian Pintilie (coperta actuală este inspirată din afișul filmului, cu Dorina Chiriac și Costel Cașcaval) și este inclusă de critici în cele mai importante 100 de cărți de proză românești apărute vreodată.

În urma campaniei de crowdfunding, care a durat 40 de zile, 125 de cititori (dintre care și trei sponsori) au precomandat în total 163 de exemplare din ediția aniversară a Amantului Colivăresei, dar și 64 de exemplare din noua ediție a romanului Rezidenți în Casa Visurilor, al aceluiași autor (roman apărut la Hyperliteratua în mai 2018, tot în urma unei campanii de precomenzi, și reeditat de curând, în mai 2020, după ce primul tiraj fusese epuizat la sfârșitul lui 2019).

 

Vezi video-trailerul inspirat din Terminus Paradis:

 

Implicarea susținătorilor în acest proiect a fost remarcabilă (dat fiind și contextul actual al pieței de carte, cu scăderi masive), obiectivul atins în cadrul campaniei de crowdfunding fiind de aproape 175% (14.745 de lei, din care se vor scădea comisioanele și impozitele). Din fondurile obținute, editura va aloca cea mai mare parte costurilor de tipărire a cărții pentru un prim tiraj de 1.000 de exemplare (undeva spre 65% din suma totală), apoi costurilor de transport ale exemplarelor precomandate pentru susținători (15%) și, de asemenea, din restul sumei generate, va putea recompensa autorul cu un avans considerabil din drepturile de autor, chiar odată cu apariția cărții.

Romanul Amantul Colivăresei va ieși pe piață în jurul datei de 20 august 2020 și va fi disponibil în atât pe site-ul nostru, cât și în librăriile din țară.

Mulțumim tuturor cititorilor, care prin implicarea lor, au făcut această reeditare posibilă și, mai mult, în condițiile extraordinare descrise mai sus. De asemenea, îi mulțumim lui Radu Aldulescu pentru încrederea acordată și îl felicităm pentru vânzările remarcabile din ultimul timp.