4 cărți noi de la Hyperliteratura pe care le găsești la Gaudeamus 2018

În perioada 14 – 18 noiembrie are loc Târgul Internațional Gaudeamus, unde toate editurile se vor îngrămădi să se întâltească cu cititorii și să-ți expună noutățile.

O să fim și noi prezenți la Romexpo și vom veni cu patru titluri proaspete, niște proiecte cu adevărat speciale, la care am lucrat în ultimele luni și pe care abia așteptăm să le vedem ieșite din tipar. Ne veți găsi alături de prietenii noștri de la Editura Brumar la standul 398 (nivel. 7.70, adică ultimul etaj – chiar deasupra intrării în târg, dacă urcați pe prima scara la stânga).

 

Oamenii mari
care au făcut România mare

de Lucia Hossu-Longin

Oamenii mari care au facut Romania Mare, Lucia Hossu-Longin, Hyperliteratura

Probabil unul dintre cele mai interesante cărți pe care le propunem este cea dedicată centenarului, poveștile a 24 de personalități care au avut un rol esențial în Marea Unire de la 1 decembrie, formată din mărturiile a nenumărați istorici, academicieni dar și urmași ai eroilor de atunci, culese și ordonate de Lucia Hossu-Longin, binecunoscuta autoare și producătoare a seriei Memorialul Durerii. O istorie care nu se găsește în manuale, a unor personaje uitate pe nedrept, mai întâi voit de comuniști, apoi de indiferența autorităților de după Revoluție, dar cărora această carte le face dreptate, scoându-i din nou la lumină.

Lansarea va avea loc la în cadrul târgului la standul nostru, sâmbătă, 17 noiembrie, la ora 15:00.

 

Poveste de cartier

biografia primei cântărețe de rap din România
Dana Marijuana în dialog cu scriitorul Andrei Ruse

Poveste de cartier, Dana Marijuana, Andrei Ruse, Hyperliteratura

Un proiect 100% marca Hyperliteratura, la care s-a lucrat mai bine de un an, îl reprezintă biografia celebrei Dana Marijuana, prima cântăreață de hip-hop de la noi din țară, scrisă după zeci și zeci de ore de înregistrări și adunând amintiri fascinante din anii ‘90, într-o lume dură în care prietenia se transforma mult prea ușor în trădare. O poveste despre gloria obținută peste noapte și pierdută la fel de repede, despre multe greșeli și renașteri, de la droguri la internări, de la dezamăgiri și neîmpliniri uriașe la regăsiri și lumină.

 

Am fost un copil reușit?

și Cartea răstălmăcirilor

de Octavian Soviany

Am fost un copil reusit, Octavian Soviany, Hyperliteratura   Cartea rastalmacirilor, poezie, Octavian Soviany, Hyperliteratura

După succesul obținut cu romanul Casa din Strada Sirenelor, publicat de noi în vara anului trecut, ajuns deja la a doua reeditare, Octavian Soviany revine cu două titluri foarte interesante: cartea de amintiri Am fost un copil reușit? și super antologia de poezie Cartea răstălmăcirilor, care adună nu mai puțin de 45 de poeți clasici europeni, în special francezi, traduși (răstălmăciți) de autorul nostru.

Am fost un copil reușit? este o carte îmbibată de nostalgia unei lumi pierdute, care are puterea să transporte cititorul în propriul său trecut și să-l emoționeze ca atunci când era un copil. Pentru cei care s-au delectat cu Viața lui Kostas Venetis, Moartea lui Siegfried sau orice altă carte semnată de Octavian, acest titlu este un must-read.

 

Rezidenți în Casa Visurilor

de Radu Aldulescu

Rezidenti in Casa Visurilor, Radu Aldulescu, Hyperliteratura

Veți găsi la standul nostru și cel de-al zecelea roman semnat de Radu Aldulescu, unul dintre cei mai valoroși prozatori contemporani români. O carte de un realism dur, pe care am lansat-o la sfârșitul lunii mai a acestui an, și care deja a avut un impact deosebit în rândul cititorilor. O carte despre ratare, care îți arată că soarta este întotdeauna nemiloasă cu cei amărâți, unde Casa Visurilor rămâne doar un deșert al speranțelor și amăgirilor celor care îndrăznesc să viseze, până când viața dă cu ei de pământ.

 

Sângele apă nu se face

de Adrian Pârvu

Sangele apa nu se face, Adrian Parvu, Hyperliteratura

Nu în ultimul rând vom avea și romanul de debut al poetului și fostului jurnalist Adrian Pârvu, proaspăt apărut în luna septembrie a acestui an. O cronică de familie care întinde pe trei generații și care, dincolo de poveștile fabuloase ale personajelor (mai mult sau mai puțin reale), înceacă să răspundă la o întrebare esențială: dacă sângele cară prin trupul nostru blesteme atavice care pot influența viața și moartea?