Campania de crowdfunding pentru al II-lea volum din Istoria ROCKului românesc s-a încheiat: 135% obiectiv atins și 130 de precomenzi

Rock in timpuri noi Istoria ROCKului romanesc crowdfunding

Campania de crowdfunding realizată prin platforma CrestemIdei.ro pentru volumul Rock în timpuri noi (continuarea bestsellerului Rock sub seceră și ciocan), de Nelu Stratone, tocmai s-a încheiat. Ea s-a desfășurat în perioada 16 octombrie – 28 noiembrie 2017 și, cu sprijinul a 121 de cititori, care au precomandat 130 de exemplare din carte, ne-am depășit obiectivul propus, atingând 134% din target (19.450 lei) – totdată o sumă record strânsă pentru o campanie de carte realizată până acum de Editura Hyperliteratura.

Astfel, Rock în timpuri noi devine al 5-lea proiect editorial care ia naștere prin susținerea publicului la editura noastră (după primul volum, Rock sub seceră și ciocan, care a reprezentat și primul nostru proiect de crowdfunding, romanul Casa din Strada Sirenelor, de Octavian Soviany, seria de publicistică Baricadele, de Andrei Crăciun, și colecția de texte de blog Trollywood, a Lorenei Lupu).

Totodată, campania pentru Rock în timpuri noi reprezintă nu doar un record pentru Editura Hyperliteratura, ci este în acest moment una dintre cele mai de succes campanii din țară, ca fonduri strânse pentru o carte, susținută 100% de publicul ei.

Volumul Rock în timpuri noi va fi publicat în ianuarie 2018, iar primii cititori vor fi cei care au precomandat cartea și ne-au ajutat enorm în această campanie, cărora le mulțumim încă o dată enorm! Totodată, în luna februarie a anului următor, dat fiind că s-au strâns o sumă consistentă din precomenzi, vom organiza și un turneu de lansări a celei de-a doua părți din trilogia Istoria ROCKului românesc, evenimente ce le vom anunța în curând.

 

Continuăm povestea Istoriei ROCKului românesc

Prin susținerea voastră, continuăm proiectul Istoria ROCKului românesc, ambițioasa trilogie a lui Nelu Stratone, care este una dintre cele mai documentate și complexe cărți de acest gen de la noi.

Rock sub secera si ciocan Istoria ROCKului romanesc Nelu Stratone Editura Hyperliteratura Rock in timpuri noi Istoria ROCKului romanesc Nelu Stratone Editura Hyperliteratura

La sfârșitul lui 2016, tot în urma unei campanii de crowdfunding (după cum spuneam, prima realizată de noi), publicam primul volum al trilogiei, Rock sub seceră și ciocan, care tratează fenomenul rock în România de la începuturi (anii ’60), străbătând tumultoasa perioadă comunistă, până la momentul revoluției din 1989.

Într-un an de la apariția primului volum, s-au scris și s-au spus multe despre Istoria ROCKului lui Nelu Stratone. Dilema Veche a inclus proiectul în lista celor mai importante titluri apărute în 2016, Antena 1 l-a numit „un volum fenomenal”, de asemenea reviste precum VICE, Metalhead, Q Magazine sau radio-uri ca Guerrilla, Rock Fm sau Radio România Cultural nu au ezitat să-l recomande în nenumărate rânduri. Părintele „rock” Constantin Necula, dar și jurnalistul Liviu Mihaiu, unii dintre susținătorii înfocați ai Istoriei ROCKului, au afirmat că multe dintre capitolele cărții ar trebui incluse în manualele școlare, iar nenumărați eroi ai cărții au susținut necesitatea publicării unui astfel de proiect, de la Nicu Covaci (Phoenix), la Ilie Stepan (Pro Musica), Mircea Vintilă, Mircea Florian și mulți alții.

În ianuarie va ieși, iată, și cel de-al doilea volum, Rock în timpuri noi (sau Rock în tranziție, cum mai fusese un titlu în lucru), care pornește de la primele zile de după ’89 și analizează atent evoluția rockului în libertate, în anii ’90. La fel ca și în primul volum, sunt tratate și mișcările sociale importante ale acestei perioade (revoluția, eroii ei „rock”, apoi mineriadele și continua tranziție), dar cel mai important, formațiile și curentele noi și, mai ales, evoluția lor în noul context al libertății de această dată, în care lipsa de interes a publicului pentru rock, și de multe ori chiar a fondurilor necesare pentru susținerea unei trupe de calibru, nu au reprezentat fundamentul atât de mult visat după ’89.

Cel de-al treilea și ultimul volum al trilogiei este momentan în lucru și cel mai probabil îl vom publica în perioada octombrie – noiembrie 2018, la trei ani de la #Colectiv, momentul tragic căruia îi este dedicat întreg proiectul. De altfel, Istoria ROCKului se va încheia chiar aici, la concertul celor de la Goodbye to Gravity, unde autorul, Nelu Stratone, a fost chiar prezent.

 

Video-trailerul cărții

Clipul video de promovare pentru Rock în timpuri noi, folosit pentru campania de crowdfunding, a fost realizat de Storytelling House, proiectul lui Ariel Constantinof, cu care am colaborat și pentru clipul primului volum, dar și pentru video-urile cărților Casa din Strada Sirenelor sau pentru seria de publicistică Baricadele, de Andrei Crăciun.

În timpul campaniei, clipul a strâns peste 20.000 de vizualizări pe canalele pe care a fost postat.

 

Mulțumim celor peste 120 de susținători!

Peste 120 de cititori au ales să contribuie la publicarea volumului Rock în timpuri noi, prin precomanda cărții. Lista completă a susținătorilor poate fi găsită aici.

Lor și celor alte sute de oameni care au dat mai departe mesajul campaniei noastre le mulțumim enorm pentru susținere și îi simțim ca făcând parte din echipa noastră. Ne bucură că tot mai mulți oameni înțeleg că a venit momentul ca publicul să se implice activ în astfel de proiecte și să-și susțină autorii preferați, contribuind totodată la schimbarea felului în care scriitorii sunt recompensați și tratați în România, ajutând astfel și noua noastră editură.

#RockOn!