Hyperliteratura pe Bookstagram: 20 dintre cele mai frumoase poze cu cărțile noastre

Acum un an, am creat hashtag-ul Hyperliteratura pe Instagram, unde, de-a lungul timpului, s-a format o bibliotecă cu toate titlurile publicate din 2017 până în prezent. Am cules douăzeci de fotografii cu cărțile editurii, pe care le-am descoperit după un an de viață în lumea bookstagrammului.

 

Victor Miron este creatorul fenomenului #bookselfie, fondatorul campaniei culturale de promovare a lecturii Cărţile pe faţă și un cititor responsabil, implicându-se în majoritatea campaniilor noastre de crowdfunding.

 

Rusanda Davideanu a lansat, în 2012, proiectul Bookletta, o poșetă de damă special structurată astfel încât să aibă un buzunar transparent care protejează și în același timp expune cartea ca într-o vitrină. Astfel, titlul cărții pe care o citești devine ceea ce te reprezintă în lume, pe stradă, la evenimente sau la birou, mai mult decât orice brand. Colaborarea noastră cu Rusanda a început în februarie 2020, când ea ne-a oferit o geantă, care a fost oferită ca premiu, împreună cu două din titlurile noastre, în urma unui concurs pe care l-am organizat pe pagina noastră de Facebook.

 

Emilia Chebac este blogger dedicat zonei culturale și una dintre cele mai bune prietene ale Editurii Hyperliteratura.

 

Luisa Ene este creatoarea blogului carțicafeașitutun.ro, iar, în prezent, lucrează ca Senior PR Coordinator la ProTv. Este o susținătoare a editurii noastre încă de la începuturi, din 2017.

 

Cristian China-Birta (Chinezu) este unul dintre cei mai cunoscuți bloggeri in țară și specialist în comunicare online. În prezent este asociat în agenția digitală Kooperativa 2.0. El realizează cele mai funny video-recenzii de carte și se implică în mod constant în campaniile noastre de crowdfunding. Noi îl considerăm unul dintre cei mai cu ștaif cititori responsabili.

 

Nineta Lukacs ne-a susținut încă de la prima campanie de crowdfunding. Nu a lipsit niciodată de la lansări de carte, de la târguri, unde venea și reachiziționa titlurile noastre cu scopul de a le face cadou.

 

Anca Zaharia este influncer pe zona de carte. Are blogul ancazaharia.ro, dedicat în mare parte recenziilor de carte. A scris la Hyperliteratura (pe când aveam și revistă), Serial Readers, Dilema Veche și a publicat cărțile Sertarul cu ură, Jurnal de librar și Suicid.

 

Ioana Constantin Ishikawa este Lifestyle Media Creator și inițiatoarea blogului pickandkeep.ro.

 

Larisa Suciu este o tânără cititoare de pe Instagram, care, cu toate că are mari probleme cu vederea, nu a exclus cărțile din viața ei.

 

Ioana M. (Ciobanul de Azi) este una dintre cele mai mari fane ale lui Octavian Soviany. A scris la BookNation câteva recenzii de carte, iar în prezent se ocupă de blogul ciobanuldeazi.home.blog.

 

***