Precomandă și susține reeditarea romanului „Amantul Colivăresei”, ediție aniversară de 25 de ani

Amantul Colivăresei este un must-read al literaturii române contemporane. Apariția lui, din 1995, l-a făcut pe Radu Aldulescu să fie considerat unul dintre cei mai importanți scriitori de după Revoluție, Dan C. Mihăilescu declarând că este „omul cu filonul narativ cel mai viril din proza noastră apărută după ’89”. Reedidat de încă două ori de atunci, tradus în Franța în 2013, cu peste 10.000 de exemplare vândute, distins cu numeroase premii, este și titlul care a stat la baza celebrului film Terminus Paradis (unde autorul a fost și co-scenarist).

Venirea prozatorului Radu Aldulescu la Hyperliteratura, în 2018, cu cel de-al zecelea său roman, a reprezentat un pas important în dezvoltarea editurii noastre și în doar un an și jumătate a epuizat primul tiraj din Rezidenți în Casa Visurilor, pe care l-am reeditat în luna mai a acestui an, într-o ediție revizuită și repaginată. Însă nu vrem să ne oprim aici, ci dorim să-i reedităm în timp întreagă operă a lui Radu Aldulescu, pe care o considerăm esențială pentru literatura română.

Inițial, reeditarea, după 25 de ani, într-o ediție specială, a superbului roman Amantul Colivăresei, era în plan tot luna trecută, pregătind titlul pentru târgul de carte de la Bookfest (ce ar fi trebuit să înceapă la sfârșitul lunii mai, dar a fost anulat). Cum pandemia a generat totodată o uriașă criză economică a sectorului cultural, piața de carte fiind masiv lovită (mult mai rău decât în precedenta criză, din 2008 – 2010), a trebuit să schimbăm din mers strategiile editoriale și, chiar dacă nu am făcut niciodată o campanie de crowdfunding și precomenzi pentru o reeditare, ne vedem nevoiți să cerem suportul publicului pentru a duce la bun sfârșit acest proiect.

Astfel, dacă dorești să susții reapariția Amantului Colivăresei, tot ce trebuie să faci este să intri pe platforma Sprijina.ro pe campania inițiată de noi (de azi, 15 iunie și încă 40 de zile) și să precomanzi cartea sau să alegi alt pachet de recompensă pe care ți l-am pregătit, ajutându-ne astfel să strângem fondurile necesare de publicare și promovare.

Recompensa minimă pe care o poți alege este de 50 de lei și vei primi cartea imediat ce iese din tipar (în luna august), cu transport gratuit și autograf. Poți opta de asemenea, pentru recompensa de 85 de lei, care include și noua ediție a romanului Rezidenți în Casa Visurilor, tot cu autograf, dar și o pagină din manuscrisul original al cărții, bătut la mașina de scris, cu însemnările originale ale autorului. Nu în ultimul rând, avem și un pachet special, de 400 de lei, pentru cei care au o „gașcă literară”, cum ne place nouă s-o numim, sau un club de lectură, care conține nu mai puțin de zece exemplare din Amantul Colivăresei și două exemplare din Rezidenți în Casa Visurilor cadou.

Până pe data de 25 iulie ne dorim să strângem împreună suma de 8.500 de lei – adică să atingem undeva la peste 120 de precomenzi – și avem nevoie de implicarea fiecăruia.

Precomandă AICI.