Pe scurt

Editura Hyperliteratura a fost fondată în 2017 de scriitorul Andrei Ruse, cu scopul de a susține și promova autorii români de calitate. Nu suntem o editură generalistă, ci ne concentrăm pe trei colecții: beletristică, istorie și, din 2021, CM (comunicare și marketing 100% românesc). Deși suntem o editură mică, ne puteți găsi în aproape toate lanțurile de distribuție din țară. Ne place să lucrăm cu autori consacrați (sau care au trecut deja prin experiența publicării măcar a unui titlu) și, în genere, noi facem invitațiile scriitorilor, nu invers.

 

Ce căutăm

Ne interesează în primul rând romanul românesc, dar și cărți de istorie sau de specialitate despre mediul autohton. În cazul prozei, căutăm să ne diversificăm portofoliul cât mai mult, așteptăm astfel cu drag orice proiect curajos de beletristică, fantasy, thriller, suspans, ficțiune istorică șamd. Legat de cărțile de specialitate, istoria este domeniul nostru preferat, dar nu ne vom da nicicând la o parte pentru un proiect foarte bun și din alt domeniu: comunicare, marketing, antropologie, mitologie, sociologie etc.

 

Vrei să publici la noi?

Dacă simți că ai un proiect editorial care ne-ar putea interesa și vrei să te alături autorilor noștri, tot ce ai de făcut este să ne trimiți un mail cu CV-ul tău, un synopsis (rezumat) pe scurt al cărții tale propuse și primele 10-15 pagini din manuscris, pentru a ne face o primă impresie.

Vom reveni cu un răspuns doar dacă suntem interesați de proiectul tău. Dacă în maximum 30 de zile nu ai primit niciun semn, înseamnă automat că nu am luat în considerare propunerea.

 

Atenție:

Nu luăm în seamă mesajele trimise care nu respectă aceste cerințe minime:

• CV (publicații, proiecte, link-uri utile, profiluri pe rețele sociale, orice ne-ar ajuta să aflăm mai multe despre tine), synopsis și primele pagini

• Synopsisul nu este opinia ta despre carte sau o descriere pe scurt, ci rezumatul de la A la Z al cărții, cu cât mai multe detalii (recomandăm să se încadreze într-o pagină A4, standard)

• Evită lauda de sine și sintagme de genul o carte unicat / cum nu s-a mai publicat niciodată în România sau chiar în lume, nu ne trimite reacțiile prietenilor tăi din Social Media ș.a.

PS. Nu suntem o editură unde autorii să-și plătească producția cărților, nu ne interesează astfel de propuneri. Sunt alte firme care se ocupă de așa ceva. Noi selectăm proiectele pe care vrem să le derulăm și tot noi ne asumăm costurile de publicare, promovare și distribuție.

 

Contact

Redacție: office@hyperliteratura.ro

PR și colaborări: cristiana@hyperliteratura.ro